tisdag 7 oktober 2014

Corkscrew, Exeter

Nu har jag varit här i Exeter i femton dagar, och det är tretton kvar. Har lärt känna sexton nya underbara människor och minns knappt vad man sysslade med innan man kom hit. Eller vad man ska syssla med när man kommer hem. På dagarna har vi föreläsningar, grupprojekt, individuell affärsutveckling (eller vad sjutton man kan kalla det) och sedan jobba för klienter med bl.a. webdesign, marknadsföring etc. Det är så himla kreativ miljö och man kan inte vara annat än glad där. Älskar alla och älskar allas projekt. 
Här var från första dagen när ingen kände varandra och vi gick ut på twitteruppdrag. Har för övrigt lärt mig att börja gilla twitter nu, vilket är tur då det ingår extremt mycket i jobbet. 
Sarah i en totalt och absolut jättevacker bokaffär. Som att komma in i någons hem där vägg efter vägg var från golv till tak fyllda med bara böcker. Vill gå dit varje dag tack. Sådan är hela staden, ibland jättegammalt, ibland jättenytt. Så fin blandning.
Maria och Richard på en utekväll. Tror att det var här vi körde en otroligt öppen runda av jag-har-aldrig för att sedan tjata på DJ:en om att snälla, snälla spela svensk musik någon gång då.
 Önskar vi hade mer tid att bara umgås, men det är rätt så intensiva dagar så det får bli att spara utgångar osv till helgerna. Eftersom vi bor i värdfamiljer blir det inte direkt något häng hemma hos varandra utan det får bli på stan, caféer osv. 
Dans på c.a. världens mysigaste bar/cafe/(halvt)klubb. Livesång och typ spansk(?)-aktig musik. Jag råkade beställa världens (näst) äckligaste drink. 
Maria, Id, Maria. På en restaurang i stan som var så himla mysig.
Från det här hållet ser katedralen ut som Hogwarts nästan. Så himla mysigt ställe, på framsidan är det en enorm gräsmatta (där det en gång i tiden var en kyrkogård. Kyrkogårdar är också en annan historia härifrån men den sparar vi nog) där alla i hela stan samlas på helgerna och picknickar, söndagsfikar, eller har mysfest som vi hade två bilder nedanför. 
Varje helg är det matmarknad här, jag köpte en wrap som var ungefär lika stor som mitt huvud. Kan ha varit bland det godaste jag ätit. 
Mys utanför katedralen igår, verkligen den perfekta söndagen från början till slut. 
Dricker en himla massa te här, och på söndagar (alla två hittills!) går vi ut för "high tea" på något tjusigt ställe och äter söta smörgåsar, bakelser och dricker te. 
 När vi inte dricker te dricker vi drinkar. Just den här kvällen åt vi även marängswiss och banana split. 
I fredags var vi på Magic Hat Party, där alla som kom fick hattar och glitter. Har fortfarande glitter på vissa kläder. Köpte snygga skor till denna kvällen men de visade sig vara absolut värdelösa och var ett antal gånger nära på att kasta dem i floden på vägen hem. Så frustrerande. Men så rolig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar